10 μικρά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι!

Βρίσκεστε στο εξοχικό σας ή αποφασίσατε να πραγματοποιήσετε «παραμονή» («διαμονή στο σπίτι + διακοπές») αυτό το καλοκαίρι; δεν υπάρχει τέτοια στιγμή όπως διακοπές για να φτιάξετε όλα αυτά τα χειροποίητα διακοσμητικά που δεν έχετε χρόνο να κάνετε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Εδώ θα βρείτε 10 ιδέες για προσθήκη στη λίστα ελέγχου του καλοκαιριού! Το σπίτι σας θα γίνει πιο όμορφο και θα ξεκινήσετε τη χρονιά με το δεξί πόδι.

1. (Re) Χρωματίστε έναν τοίχο, μια πόρτα ή ένα έπιπλο

Σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας για μήνες; Λέτε συνεχώς ότι το τραπέζι της τραπεζαρίας πρέπει να εκσυγχρονιστεί; Σταματήστε να περιμένετε και ξεκινήστε να ζωγραφίζετε! Έχετε ό, τι χρειάζεστε: χρόνος, καλός καιρός (ή σχεδόν) και θα μπορείτε να αερίζετε όλη την ημέρα. Το καλοκαίρι είναι μια καλή στιγμή για δημιουργικότητα…

2. Κρεμάστε τα κουφώματά σας, τα φώτα οροφής και τις λάμπες τοίχου που βρίσκονται εδώ και μήνες

Γυμνοί λαμπτήρες, άδειοι τοίχοι … Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κρεμάσετε τα κουφώματά σας, τα φωτιστικά τοίχου και να αλλάξετε τη θέση των επίπλων σας. Θα νιώσετε σαν να ζείτε σε ένα νέο σπίτι.

3. Ας το διορθώσουμε! Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες, ισιώστε τα ράφια σας

Κάθε πρωί ξυπνάς με αυτό το ράφι να κλίνει. Πέρασε ένας χρόνος τώρα από την μπλοκαρισμένη ντουλάπα σας; Αφιερώστε 5 λεπτά για να λιπάνετε τους τροχούς, να αντικαταστήσετε τα φώτα της κουζίνας και να διορθώσετε όλα αυτά τα πράγματα που δεν λειτουργούν σωστά.

4. Βρείτε μια ραπτομηχανή για να κάνετε μαξιλάρια, κουρτίνες, λευκά είδη οικιακής χρήσης και πολλά άλλα!

Έχετε μέτρα ωραίο ύφασμα που κοιμάται στο βαθύτερο ράφι του σπιτιού σας; Βρείτε μια ραπτομηχανή και κάντε μαξιλάρια ή κουρτίνες για να διακοσμήσετε τον καναπέ ή τα παράθυρά σας. Πώς να το κάνετε μόνοι σας; Τίποτα πιο εύκολο, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο για μαξιλάρια ή αυτό για κουρτίνες.

5. Δώστε μια νέα ζωή στα έπιπλά σας

Μερικές φορές, η αλλαγή του υφάσματος ή η βαφή ορισμένων επίπλων αρκεί για να της δώσει μια νέα ζωή. Αυτή η παλιά καρέκλα για παράδειγμα, έγινε σε λίγες κινήσεις ένα μοναδικό κομμάτι σχεδιαστή, οπότε σταματήστε να διστάσετε!

6. Μεταμορφώστε ή επανασχεδιάστε ένα δωμάτιο

Η σοφίτα ή η αποθήκη σας εγκαταλείπεται; Αφιερώστε χρόνο για να αναδιοργανώσετε καλύτερα τον χώρο καθαρίζοντάς τον. Η σοφίτα σας μπορεί να γίνει δωμάτιο επισκεπτών και ίσως θέλετε να μετατρέψετε το ντουλάπι σας σε γραφείο.

7. Βάλτε τα πράγματα σε τάξη και τακτοποιήστε το σπίτι σας

 

Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ξεκινήστε με τις μεθόδους 5s των Ιάπωνων φίλων μας:
SORT: Ξεφορτωθείτε ό, τι δεν χρησιμοποιείτε πια και ρίξτε ό, τι είναι άχρηστο. Δωρίστε τι δεν μπορεί να πουληθεί (Emmaus, Popular Assistance…) και πουλήστε ό, τι απομένει (ebay, πωλήσεις αυλών…)
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΤΕ: Τακτοποιήστε και οργανώστε τον χώρο σας, χρησιμοποιήστε έπιπλα και τακτοποιημένες συμβουλές (δείτε αυτό το άρθρο γεμάτο καλές ιδέες).
SHINE: Εκμεταλλευτείτε αυτήν τη φορά για να καθαρίσετε πλήρως το δωμάτιο
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ή οργανώστε τα πράγματα σας δημιουργώντας ένα διαισθητικό σύστημα: π.χ. κρατήστε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Βάλτε σε άλλο δωμάτιο αυτό που δεν χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και τοποθετήστε τα υπόλοιπα σε ύψος ή στο γκαράζ σας…
SUSTAIN: Συνεχίστε! Σώστε τα μπλουζάκια σας, κρατήστε τα καπέλα σας στο ράφι σας και τις κάλτσες σας στο συρτάρι.

8. Αναζητήστε Πωλήσεις Μεταχειρισμένων & Γκαράζ

Περνάτε από μια πώληση αυλής; Πηγαίνετε και ρίξτε μια ματιά. Μπορεί να βρείτε χρυσή ευκαιρία σε μια συμφωνία. Οι λεγόμενες “πωλήσεις γκαράζ” είναι συνήθως πολύ πιο ενδιαφέρουσες το καλοκαίρι από ό, τι κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

9. Προσαρμόστε παλιά / φθηνά κομμάτια

A customized camping chair by Mat & Jewski

 

Μόλις βρείτε μερικά ενδιαφέροντα αντικείμενα, προσπαθήστε να προσαρμόσετε την εμφάνισή τους για να τους δώσετε μια νέα αρχή.

10. Κάνετε τις μεγάλες αγορές σας (επωφεληθείτε από τις καλοκαιρινές πωλήσεις)
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, επωφεληθείτε από τις καλοκαιρινές πωλήσεις και τις εκπτώσεις για να κάνετε τις σημαντικές αγορές διακόσμησης πριν από τις αρχές του έτους.

 

via https://blog-mydecolab.blogspot.com/2014/08/10-small-things-to-do-at-home-this-summer.html

 

Scroll to Top