10 Ιδέες για να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου!

Αν ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη διακόσμηση ή αν απλά θέλεις να αλλάξεις το χρώμα στους τοίχους του σπιτιού σου, μη βιαστείς να κάνεις κάτι με ένα μόνο χρώμα. Επέλεξε να βάψεις έναν τοίχο, συνήθως τον κεντρικό, με διαφορετικό χρώμα ή προσθέτοντας μια ταπετσαρία ή κάνοντας κάποια τεχνοτροπία.

Πολλά σπίτια πλέον διαλέγουν να ξεχωρίσουν τον ένα τοίχο κάνοντας έτσι τον χώρο πιο ενδιαφέρον. Επίσης, πολλές φορές αυτή η διαφοροποίηση του τοίχου χρησιμοποιείται ως δείγμα για κάποιο χρώμα το οποίο θα ήθελες να δοκιμάσεις αργότερα σε ολόκληρο τον χώρο αλλά δεν είσαι σίγουρη αν θα ταιριάζει.

Πως να κάνεις τους τοίχους του σπιτιού σου να ξεχωρίζουν

 

1. Βάψε τον τοίχο από το τζάκι

blue paint chimney breast

Επέλεξε με προσοχή ποιος θα είναι ο τοίχος που θα ξεχωρίζει. Κατά κύριο λόγο, είναι οι τοίχοι όπου υπάρχει το τζάκι, καθώς αυτό το σημείο έχει την τάση να είναι κεντρικά τοποθετημένο στο χώρο και αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να διακοσμήσεις το σημείο που φαίνεται μπροστά ή τα πλαϊνά.

Κάνε τον τοίχο σου να ξεχωρίζει με τον πιο εύκολο τρόπο – με μπογιά. Σε αυτό το καθιστικό, το γαλάζιο μεταμορφώνει την μπροστινή πλευρά του τζακιού. Η πρόσθεση ενός χρώματος που έρχεται σε αντίθεση βοηθάει επίσης να φέρεις σε πρώτο πλάνο τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά, όπως είναι τα ράφια σε κάθε πλευρά και το χαλί με τα γεωμετρικά σχήματα.

2. Πρόσθεσε ταπετσαρία στον τοίχο

flying birds wallpaper

Αν δεν έχεις τζάκι, επέλεξε έναν μεμονωμένο τοίχο. Σκέψου τα έπιπλα που έχεις στο χώρο και πως θα φαίνονται μόλις αλλάξεις χρώμα ή προσθέσεις κάποιο σχέδιο.

Κάνε τον χώρο σου πιο ξεχωριστό με μια ταπετσαρία με σχέδια. Η τραπεζαρία είναι ιδανική για μια νότα εκκεντρικότητας και η χρήση της σε έναν μόνο τοίχο σου επιτρέπει να τολμήσεις λίγο παραπάνω. Οι δαμασκηνί αποχρώσεις ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο της τραπεζαρίας. Ψάξε για ένα σχέδιο του οποίου το χρώμα μπορεί να τονίσει τον υπόλοιπο χώρο, ενώ παράλληλα το σχέδιο προσθέτει λίγο δράμα.

 

3. Πρόσθεσε ξύλινη επένδυση σε γκρι χρώμα

wood paneling on wall

Για να κάνεις έναν τοίχο να ξεχωρίσει δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μόνο χαρτί και ταπετσαρίες. Για μια μοντέρνα όψη στο μπάνιο σου, σκέψου την ξύλινη επένδυση και τοποθέτησε την οριζόντια για να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε πλοίο. Διάλεξε μια απόχρωση που θα δημιουργήσει ένα ισορροπημένο σχέδιο όταν συνδυαστεί με λευκά είδη υγιεινής.

4. Βάψε τον τοίχο ώστε να σου δίνει την αίσθηση του πασαμέντο

dado effect on wall

Αν δε θέλεις να έχεις τόσο έντονα χρώματα, γιατί δεν επιλέγεις πιο ήπιους χρωματισμούς, τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις με διαφορετικό τρόπο – βάψε χρησιμοποιώντας μια κάθετη ή οριζόντια λωρίδα ή χρησιμοποίησε τη μπογιά επάνω στις ξυλοκατασκευές ή σε ένα τμήμα της οροφής.

Χρησιμοποίησε μπογιά για να προσθέσεις λίγο ενδιαφέρον σε έναν μικρό χώρο. Αυτή η κρεβατοκάμαρα στην σοφίτα έχει μπλε μπογιά από τη μέση και κάτω και το χρώμα συνεχίζει ακόμη και επάνω στην πόρτα και τις ξύλινες κατασκευές. Η προσθήκη ενός τέτοιου χρώματος χωρίς σχέδια μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση αλλά και να σου προσφέρει μια διασκεδαστική νότα στον χώρο. Η μπλε αντίθεση βοηθάει να φέρεις στο προσκήνιο ως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα ράφια που έχουν ταπετσαρία.

5. Πρόσθεσε μια τοιχογραφία που απεικονίζει τη φύση

http://toixografies.net/

woodland scene wallpaper

Η μπογιά και η ταπετσαρία είναι οι πιο δημοφιλείς και απλές επιλογές για να τονίσεις έναν τοίχο. Επέλεξε χρώματα που έρχονται σε αντίθεση και έντονους σχεδιασμούς για να κάνεις τη διαφορά ή πιο απαλούς τόνους και απλά μοτίβα για μια πιο ήπια προσέγγιση. Επέλεξε κάποια από τα χρώματα του τοίχου και πρόσθεσε τα στα έπιπλα ή στα διακοσμητικά ώστε ο τοίχος να αποτελεί κομμάτι του συνόλου.

Δημιούργησε ένα δωμάτιο με θέα κρεμώντας μια τοιχογραφία στο δωμάτιο σου. Η περιοχή επάνω από το προσκέφαλο είναι συνήθως ένας λευκός καμβάς. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσεις μια διακοσμητική νότα; Αυτό το όμορφο τοπίο με την υπέροχη λιακάδα κάνει ένα απλό δωμάτιο ιδιαίτερο. Επέλεξε χρώματα από την τοιχογραφία και χρησιμοποίησε τα στα σεντόνια σου και στα αξεσουάρ, όπως είναι τα μπλε, πράσινα και floral μοτίβα στο σκέπασμα και στα μαξιλάρια.

6. Πρόσθεσε μια ταπετσαρία που δίνει λάμψη στο χώρο

wallpaper near the door

Μπορείς επίσης να επιλέξεις να τονίσεις κάποιον τοίχο που δεν είναι τόσο γεμάτος ή κάποιον που θα δείχνει προς την πόρτα ή προς το παράθυρο για επιπλέον ενδιαφέρον.

Σε ένα σπίτι όπου κυριαρχούν τα ουδέτερα χρώματα, επέλεξε ένα τμήμα του τοίχου που θα αναδείξει κάποιο σχέδιο. Διατήρησε τους τόνους ουδέτερους αλλά επέλεξε μεγάλα σχέδια με λουλούδια και ψάξε για κάτι που έχει μια απαλή μεταλλική γυαλάδα για να δώσεις λίγη λάμψη στον χώρο που θα κάνει τα πάντα να φαίνονται κομψά και διακριτικά. Σε αυτή την κρεβατοκάμαρα, η χρήση ενός παλιού μπαούλου σε μπλε χρώμα τραβάει την προσοχή στον τοίχο.

7. Πρόσθεσε ταπετσαρία με φοίνικες

palm print wallpaper

Φέρε στο επίκεντρο της προσοχής ένα αγαπημένο σου έπιπλο τοποθετώντας μια ταπετσαρία που θα τραβήξει τα βλέμματα από πίσω του. Αυτός ο διάδρομος έχει μεταμορφωθεί εντελώς με τη χρήση του σχεδίου με τους φοίνικες σε μπλε/πράσινες αποχρώσεις και την προσθήκη του κίτρινου στα διακοσμητικά. Ο μπουφές σε ρετρό στυλ είναι ένα έξυπνο statement κομμάτι και το χαλί με τα γεωμετρικά σχήματα προσθέτει ένα ακόμη μοδάτο στοιχείο.

8. Πρόσθεσε ταπετσαρία που μοιάζει με ξύλο

wood effect wallpaper

Πρόσθεσε μια ρουστίκ νότα στο καθιστικό σου προσθέτοντας μια ταπετσαρία που σου δίνει την αίσθηση του ξύλου σε έναν μόνο τοίχο. Αυτό το σχέδιο έχει κρεμαστεί οριζόντια και βοηθάει να βελτιώσει οπτικά το ύψος της οροφής και να ανοίξει τον χώρο. Η ανοιχτόχρωμη μελί απόχρωση δημιουργεί μια ζεστή αίσθηση στο χώρο. Οι καθρέφτες στον τοίχο και τα βαμβακερά και λινά υφάσματα τονίζουν την ομορφιά των φυσικών υλικών και δημιουργούν ένα χώρο χαλάρωσης.

9. Προσθήκη ασπρόμαυρων φωτογραφιών στον τοίχο

black and white pictures on wall

Μην αγνοήσεις τα ξύλα με σχισμές και σκέψου ακόμα και την εκδοχή να χρησιμοποιήσεις κάποια διακοσμητικά αξεσουάρ για να κάνεις έναν τοίχο να ξεχωρίσει. Δοκίμασε να κρεμάσεις καθρέφτες ή κορνίζες και κάνε αυτές να αποτελούν το κεντρικό στοιχείο του τοίχου.

Χρησιμοποίησε φωτογραφίες σε κορνίζες για να κάνεις τον τοίχο σου να ξεχωρίζει. Σε αυτή την τραπεζαρία, το τζάκι έχει μετατραπεί σε χώρο έκθεσης δημιουργώντας εκεί το επίκεντρο της προσοχής χωρίς να χρειαστεί να προστεθεί κάποιο άλλο χρώμα ή ταπετσαρία. Βάλε φωτογραφίες με κορνίζες σε διάφορα μεγέθη, αλλά διατήρησε το χρώμα και το στυλ τους τα ίδια για να έχεις μια έκθεση με συνοχή και ομοιομορφία. Αποφάσισε ποιο θα είναι το θέμα και το στυλ των φωτογραφιών που χρησιμοποιείς. όπως για παράδειγμα άσπρο και μαύρο τοπίο ή ρετρό καρτ-ποστάλ.

10. Ξεχώρισε έναν τοίχο με ένα μόνο φύλο διακοσμητικού χαρτιού

single panel wallpaper

Το πιο στενό τμήμα του τοίχου μπορεί να γίνει ένας χώρος για να αναδείξεις μια όμορφη ταπετσαρία με σχέδια. Ο τοίχος πίσω από την πολυθρόνα έχει γείσο σε κάθε πλευρά, μια μπάρα για να κρεμάς φωτογραφίες και σοβατεπί στο κάτω μέρος. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί μια χειροποίητη κορνίζα που αναδεικνύει ένα μόνο κομμάτι με μια ταπετσαρία με πουλιά που πετάνε. Η τοποθέτηση της καρέκλας από μπροστά μετατρέπει μια συνηθισμένη γωνιά σε ένα ζεστό και άνετο χώρο για να διαβάσεις το βιβλίο σου δίπλα στο τζάκι.

Αν ο χώρος σου είναι μικρός ή αρκετά γεμάτος, προσπάθησε να τονίσεις ένα μόνο τμήμα του τοίχου. Αυτό αποτελεί υπέροχη επιλογή για κάποια γωνία. Κάλυψε το σημείο βάφοντας το προσεκτικά ή τοποθέτησε μια άκρη, όπως ένα γείσο, για να καθορίσεις τον χώρο.

Η χαρά του να κάνεις έναν τοίχο να ξεχωρίζει είναι ότι μπορείς να δοκιμάσεις ταπετσαρίες, βαφές, τελειώματα και διακοσμητικά τα οποία κανονικά θα βρίσκονταν εκτός προϋπολογισμού αλλά τώρα μπορείς να ανταπεξέλθεις αφού τα αγοράζεις σε μικρότερες ποσότητες.

ediva.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top