Πώς μπορώ να αξιολογήσω ένα σπίτι πριν το νοικιάσω

Βρήκες νέα εργασία σε άλλη πόλη από αυτή που μένεις τώρα; Πέρασες στο πανεπιστήμιο και θέλεις να μετακομίσεις κοντά στη σχολή σου; Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σου το χρειάζεται για ιδιοκατοίκηση και πρέπει να βρεις άλλο; Κανένα πρόβλημα! Σίγουρα θα βρεις κάτι καλό, αρκεί να το αξιολογήσεις σωστά και να αποφύγεις κλασικές κακοτοπιές. Διάβασε προσεκτικά τον δεκάλογο που ακολουθεί!

1.      Επισκέψου το διαμέρισμα τουλάχιστον δύο φορές, την πρώτη φορά το πρωί και τη δεύτερη το απόγευμα, ή το βραδάκι. Με το φως της μέρας, φαίνονται καλύτερα τυχόν ατέλειες ή προβλήματα (π.χ. χαλασμένα παράθυρα ή παντζούρια).  Παράλληλα, θα διαπιστώσεις αν υπάρχει ενοχλητικός θόρυβος είτε από άλλους ένοικους είτε από επαγγελματίες στη γειτονιά.

2.      Τσέκαρε αν υπάρχουν υγρασίες, φθορές σε βρύσες, βουλωμένες αποχετεύσεις, χαλασμένες πρίζες και φυσικά τον ηλεκτρικό πίνακα. Ένας παλιός ηλεκτρικός πίνακας μπορεί να σου καταστρέψει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές!!

3.      Αν έχεις αυτοκίνητο, μάθε αν προσφέρεται και θέση πάρκινγκ. Αν όχι, έλεγξε πόσο εύκολα μπορείς να βρεις θέση στους γύρω δρόμους, για να μην αγανακτείς κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι.

4.      Ζήτησε από τον ιδιοκτήτη προηγούμενους λογαριασμούς κοινοχρήστων για να υπολογίσεις τα συνολικά σου έξοδα. Πολύ σημαντικό να επικοινωνήσεις και με τον διαχειριστή και να μάθεις αν πληρώνονται τα κοινόχρηστα από τους ενοίκους για να μην βρεθείς ξαφνικά χωρίς ασανσέρ. Παρατήρησε προσεκτικά τους κοινόχρηστους χώρους, αν είναι καθαροί ή γεμάτοι αράχνες. Θα καταλάβεις πολλά και για τους γείτονες.

5.      Έλεγξε πόσο κοντά είναι το σούπερ-μάρκετ, ο φούρνος, το φαρμακείο, αστικές συγκοινωνίες ή ό,τι άλλο είναι σημαντικό για σένα. Αν λείπεις το πρωί από το σπίτι, σίγουρα δεν θα σε ενοχλεί το διπλανό σχολείο. Αν όμως δουλεύεις το πρωί και έχεις ανάγκη από ησυχία, πιθανόν πρέπει να το ξανασκεφτείς.

6.      Περπάτησε στην γειτονιά και μίλησε με κάποιους κατοίκους. Έτσι, θα μάθεις αν γίνονται συχνά κλοπές, καταστροφές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και γενικότερα πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες.

Διαβαστε την συνέχεια στο >>  https://blog.theroofrate.com/axiologese-spitiou/

Scroll to Top