Γιατι ξεφλουδιζει το ταβανι ; τι να κανω ;

Το ταβάνι μπωρει να ξεφλουδιζει απο διάφορους λόγος μερικοί απο αυτούς είναι :


Το ξεφλούδισμα του ταβανιού μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, και η αντιμετώπισή του εξαρτάται από τον πραγματικό λόγο που προκαλεί το πρόβλημα. Ορισμένοι από τους κύριους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν στο ξεφλούδισμα του ταβανιού περιλαμβάνουν:

  1. Υγρασία: Η υγρασία είναι ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα του ταβανιού. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διαρροών στη στέγη, έλλειψης επαρκούς αερισμού ή ακόμα και υγρασίας που προέρχεται από άλλα μέρη του σπιτιού.
  2. Ακατάλληλα Υλικά: Χρήση μη κατάλληλων υλικών ή κακής ποιότητας χρωμάτων και μόνωσης μπορεί να οδηγήσει στο ξεφλούδισμα του ταβανιού με την πάροδο του χρόνου.
  3. Κακή Προετοιμασία της Επιφάνειας: Η κακή προετοιμασία της επιφάνειας πριν από τον βάψιμο, όπως η έλλειψη αφαίρεσης των παλαιών χρωμάτων ή η μη χρήση κατάλληλων ασταριών, μπορεί επίσης να προκαλέσει ξεφλούδισμα.

Για να αντιμετωπίσεις το ξεφλούδισμα του ταβανιού, μπορείς να κάνεις τα εξής:

  1. Αντιμετώπιση της Υγρασίας: Αναζήτησε και επισκευάσεις τυχόν διαρροές στη στέγη και βεβαιώσου ότι ο χώρος έχει επαρκή αερισμό για να απομακρύνει την υγρασία.
  2. Επισκευή των Ελαττωμάτων: Εάν χρειάζεται, επισκεύασε ή αντικατέστησε τμήματα του ταβανιού που έχουν ξεφλουδίσει.
  3. Επαναβάψιμο: Αφαίρεσε τα ξεφλουδισμένα χρώματα, προετοίμασε την επιφάνεια σωστά και επαναβάψε το ταβάνι χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας χρώματα και εργαλεία.

Αν η κατάσταση είναι σοβαρή ή δεν είσαι σίγουρος για το πώς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, ίσως είναι καλύτερο να ζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Επίσης

1. Υγρασία

Ναι καλα διαβάσατε με την υγρασία μπωρει να ξεφλουδιζεται το ταβάνι ακόμη στην χειρότερη να πιάσει και μούχλα!

2. Αν ειναι  ρετιρέ (τελευταίος όροφος) και δεν εχει μόνωση η ταράτσα ή έχει αλλα ειναι παλιά ή ακόμη και αν έχει μπωρει να περνει νερό απο κάπου άλλους και μέσω των καναλιών στο μπετόν να μεταφέρετε το νερο σε ενα αλλο σημείο στο ταβάνι!

3. Αν ειναι κλειστό στο σπίτι και δεν αερίζονται τα δωμάτια!

4. Απο φωτιά που έχει προκληθεί στο κοντινό μέλλον ή ακόμη και στο παρελθόν και εχει βαφτεί απο επάνω χωρίς την κατάλληλη επεξεργασία και καθαρισμό.

5. Απο το χρώμα που ειναι απο κάτω, συνήθως τα ταβάνια βάφονται σε υδροχρωμα απο εκει και περα αν κάποιος το βάψει με πλαστικό χρώμα τοίχου δηλαδή άθελά του ή σκόπιμα μπωρει να ξεφλουδιζεται με το καιρό αυτο γιατί έχουν άλλες συστάσεις, ουσίεςτο υδροχρωμα και το πλαστικό.

6. Μπωρει να μην έχει απο κάτω αστάρι.

Φυσικά υπάρχουν καο άλλοι λόγοι που ειναι ποιο συγκεκριμένοι εαν αντιμετώπιζεται καποιο πρόβλημα μπωρω να κανω μια επίσκεψη στον χώρο σας και να δω το πρόβλημα απο κοντα να σας εξηγήσω αναλυτικά την διαδικασία τα υλικα και φυσικά το κόστος και τις δουλειάς αλλα και των υλικών για να έχετε μια ποιο ξεκάθαρη εικόνα! Μέχρι τότε μπωρειτε να μου στείλετε ενα βίντεακι και μερικές φωτογραφίες στην σελίδα μου στο Facebook ή στο viber ή WhatsApp! (*Μονο για Θεσσαλονίκη και περίχωρα )

281-2818563_whats-app-viber-whatsapp-and-call-logo.png (2855×1393)  +Viber & Whatsapp

Scroll to Top