Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης για μικρό σαλόνι!

Οι συνηθισμένες συμβουλές διακόσμησης δεν ανταποκρίνονται πλέον στην ελληνική πραγματικότητα, ειδικά όπως αυτή αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του εξωτερικού. Πλέον με τις μετακομίσεις σε μικρότερα διαμερίσματα λίγοι έχουν σαλόνι 50 m², οπότε και οι προτάσεις και οι ιδέες μας πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στην ελληνικά δεδομένα.

Παρακάτω θα βρεις 10 ιδέες για να σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις το σαλόνι και να εκμεταλλευτείς τον χώρο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Διαμερισματοποίησε με ένα χαλί

Ένα χαλί σε βοηθά να διαχωρίσεις τους χώρους και δεν φαίνεται ότι έχεις τα πάντα σε ένα δωμάτιο.

Αν στο σαλόνι σου θες να διαχωρίσεις οπτικά τους χώρους μπορείς να τους διαχωρίσεις με ένα χαλί ή μια μοκέτα. Έτσι ένας ενιαίος χώρος με σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, σαλονάκι για καφέ ή οτιδήποτε άλλο, μοιάζει έστω νοητά ξεχωριστός!

Με μια μοκέτα απομονώνεις τις διαφορετικές χρήσεις του ίδιου χώρου.

Γυάλινα ή διάφανα τραπεζάκια ή τραπέζια

Το διάφανο τραπέζι αφήνει το φως να περάσει και δεν αφήνει blind spots!

Τα έπιπλα από διάφανα υλικά έχουν το χάρισμα να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, καθώς η ματιά σου αλλά και το φως περνά από μέσα. Επίσης μειώνουν την αίσθηση του περιορισμένου χώρου μεταξύ των επίπλων.

 

Είτε γυάλινο, είτε plexiglass τραπεζάκι η διαφάνεια μεγαλώνει ένα χώρο!

Πολλά μικρά = ένα μεγάλο!

Δύο μικρά τραπεζάκια πιάνουν λιγότερο χώρο και αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο να εκφραστείς!

Ένα μεγάλο τραπέζι του καφέ μπορεί να κάνει τον χώρο να φαίνεται πολύ μικρότερος από την πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει με όλα τα μεγάλα έπιπλα όπως θα δεις παρακάτω. Πολλά (2-3) μικρότερα τραπεζάκια και τρίποδα δίσκοι, μπορούν να μοιραστούν ανά το δωμάτιο. Ακόμα καλύτερα όταν δεν χρησιμοποιούνται να τοποθετηθούν το ένα κάτω από το άλλο.

 

Αυτά τα 3 τραπεζάκι μπαίνουν το ένα κάτω από το άλλο και μπορούν να διασκορπιστούν στα 4 σημεία του δωματίου!

Δώσε λίγο χρώμα σε ένα ουδέτερο δωμάτιο

πινακας ζωγραφικης

 Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα στους τοίχους κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό. Το μειονέκτημα είναι ότι το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται πιο ψυχρό και αφιλόξενο. Με λίγες αριστοτεχνικές πινελιές χρώματος θα το κάνεις πιο ζεστό, με προσωπικότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Χώρος διακόσμησης και αποθήκευσης γύρω από την τηλεόραση

Μοναδικό και statement από μόνο του, άσε που είναι χρηστικότατο!

Μια μονάδα home theater με ράφια κατά παραγγελία, θα σου δώσει τον χώρο που χρειάζεσαι για διακοσμητικά, βιβλία και άλλα αντικείμενα. Ένας συνδυασμών ανοιχτών ραφιών και κλειστών ντουλαπιών, θα σου δώσει τον έξτρα χώρο που χρειάζεσαι. Ειδικά για ένα σαλόνι που χρειάζεσαι αποθηκευτικό χώρο.

 

Ομορφιά και αποθηκευτικοί χώροι ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Χρησιμοποίησε κάθε γωνία

Τα γωνιακά ράφια στρέφουν την προσοχή ψηλά και σου μεγαλώνουν το δωμάτιο!

Οποιοδήποτε και να είναι το μέγεθος του σαλονιού, οι γωνίες πρέπει να αξιοποιηθούν! Ράφια γωνίες, φυτά εσωτερικού χώρου και γωνιακές λάμπες μπαίνουν στην εξίσωση και μεγαλώνουν τον χώρο. Γιατί όταν κοιτάς μια άδεια γωνία, ουσιαστικά την αφαιρείς και κλείνει ο χώρος. Ακόμα περισσότερο ανοίγει ο χώρος χάρη στα γωνιακά ράφια, που σε υποχρεώνουν να κοιτάξεις ψηλά.

Ένα φωτιστικό στην γωνία δίνει στυλ και τον έξτρα φωτισμό που χρειάζεσαι!

Πολυχρηστικό τραπεζάκι του καφέ

Τραπεζάκι του καφέ σου λέει μετά...

Όταν δεν έχεις πολύ χώρο, θα μπορούσες να πάρεις ένα τραπεζάκι του καφέ που να μεταμορφώνεται σε τραπεζαρία! Αντίστοιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γραφείο! Αν νιώθεις ότι μειονεκτείς (σε χώρο), πρέπει να βρεις το πλεονέκτημά σου αλλού (σε πολλαπλές χρήσεις)!

Πως το τραπεζάκι του καφέ γίνεται τραπεζαρία και γραφείο!

Χρησιμοποίησε μικρά έπιπλα

Μίνι μπορ και τραπεζάκι του καφέ σε ένα πανέξυπνο τετραγωνικό.

Ο μικρός χώρος θέλεις μικρά έπιπλα. Αν έχεις ξεμείνει με μεγαλύτερα, τότε αυτά που πιθανόν να πρέπει να αγοράσεις ας είναι μικρά. Αλλιώς δεν θα έχεις διαδρόμους να κινηθείς και θα νιώθεις ότι μένεις σε σαρδελοκούτι. Τα μικρά έπιπλα δίνουν χώρο, αέρα και είναι πιο λειτουργικά!

Ο διθέσιος καναπές είναι πιο ταιριαστός, το ίδιο και το μικρό τραπεζάκι!

Κρυφοί χώροι αποθήκευσης

 

Κέρδισε έξτρα χώρους αποθήκευσης. Τους χρειάζεσαι!
Σε ένα μικρό σαλόνι χρειάζεσαι χώρους. Κάποιο ottoman που ανοίγει ή ένας καναπές με κρυφό χώρο αποθήκευσης θα σου δώσει τον χώρο να βάλεις εποχικά διακοσμητικά, βιβλία ή κουβέρτες για χουχούλιασμα στον καναπέ! Την ίδια στιγμή κρατούν αντικείμενα ή πράγματα μακριά από αδιάκριτα μάτια!

Αγάπησε τον μινιμαλισμό!

Λίγα αντικείμενα «πολύ» σπίτι!

Τα λίγα αντικείμενα σημαίνουν μεγαλύτεροι χώροι. Ταυτόχρονα είναι άποψη, ενώ ο πίνακας τον οποίο χρησιμοποίησες για να προσθέσεις χρώμα, αναδεικνύεται. Το ίδιο επιτυχημένα αναδεικνύονται ένα προς ένα όλα τα αγαπημένα σου έπιπλα και αντικείμενα!

Λίγα και μετρημένα αντικείμενα αναδεικνύονται ευκολότερα!
decoration.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top