σπατουλαρισμα τοιχου προετοιμασία υψηλής ποιότητας

Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες του blog “Όλα σχετικά με την επισκευή και τη διακόσμηση των διαμερισμάτων με τα χέρια σας.” Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς να προετοιμάσω ποιοτικά έναν τοίχο για ζωγραφική, να συζητήσουμε όλα τα στάδια και τα υλικά και επίσης να μιλήσουμε για τις προσωπικές μου βέλτιστες πρακτικές και τις αποχρώσεις που μπορεί να συναντήσετε.

Καθαρισμός τοίχου

Καθαρίζουμε τον τοίχο με την απλούστερη παλιά μυστρί. Αυτό γίνεται για την εξάλειψη των προσκρούσεων, των προσκρούσεων, των τεμαχίων τσιμέντου και άλλων ατελειών. Εάν έχετε θέσει τον εαυτό σας ως στόχο να φτιάξετε την περιοχή του τείχους στην τέλεια ομαλότητα, τότε θα πρέπει να επιχριστεί. Όμως, καθώς σε νέα σπίτια πάνελ, σχεδόν κανένας δεν σοβάει τους τοίχους με εξαίρεση το μπάνιο και την κουζίνα, τότε, κατ ‘αρχήν, ελέγχουμε οπτικά τον τοίχο χρησιμοποιώντας έναν κανόνα, ράγα ή επίπεδο.

Εάν βρεθεί κάπου, κάποιο είδος μπλοκαρίσματος ή λάκκου, τότε αυτή η περιοχή μπορεί να επικολληθεί ελαφρώς. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να ελέγξετε τις γωνίες, επειδή η καμπυλότητα του τοίχου είναι ιδιαίτερα αισθητή σε αυτές. Τα χτυπήματα που έχουν βρεθεί μπορούν να αφαιρεθούν με ένα διάτρητο.
Ασταρώνοντας τοίχους και γωνίες ευθυγράμμισης

Το αστάρι μπορεί να εφαρμοστεί στον τοίχο με ρολό ή βούρτσα. Προσωπικά όμως προτιμώ να ψεκάζω ασταρωμένους τοίχους. Αφού το αστάρι στεγνώσει εντελώς, μπορείτε να αρχίσετε να σφίγγετε τις γωνίες. Αυτό γίνεται για να διατηρούνται οι γωνίες ομοιόμορφα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αίτησης στόκου, ακολουθήστε τον κανόνα και ευθυγραμμίστε. Έτσι, δίνουμε στη γωνία ένα επίπεδο.

Στόκος τοίχου

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πολυμερές στόκο φινιρίσματος από την εταιρεία Prospector, καθώς και ένα έτοιμο στόκο σούπερ φινιρίσματος σε κουβάδες. Τα πρώτα δύο στρώματα θα εφαρμοστούν με πολυμερές στόκο, τότε θα το καθαρίσουμε και θα εφαρμόσουμε δύο ακόμη στρώσεις στόκος υπερ-φινιρίσματος. Εάν μια απόλυτα λεία επιφάνεια δεν είναι τόσο σημαντική για εσάς, τότε μπορείτε, κατ ‘αρχήν, να κάνετε με ένα φινίρισμα πολυμερούς στόκος.
Όταν οι γωνίες είναι αρκετά στεγνές, αφού τις ισοπεδώσετε, μπορείτε να αρχίσετε να κολλάτε με ταινία που σχηματίζει γωνία. Προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ χαρτί στενό flex, αλλά σύνθετο υλικό. Αυτή η ταινία είναι καλή στο ότι κατά τη διάρκεια της κόλλησης είναι δυνατόν να αποσυμπιέσετε όλο το στόκο από κάτω, καθώς έχει μια τραχιά εσωτερική επιφάνεια. Αυτό αφήνει επαρκή ποσότητα στόκου κάτω από την ταινία για πρόσφυση. Είναι κολλημένο στο τελικό στόκο. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, έχουμε μια καθαρή, ανθεκτική στη ρωγμή γωνία.
Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην πλήρωση τοίχου. Πρώτα απ ‘όλα, ζυμώνουμε την απαιτούμενη ποσότητα υλικού, σύμφωνα με τις οδηγίες στην τσάντα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το πρώτο στρώμα στόκου. Το πάχος του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,8 mm.
Αφού στεγνώσει τελείως το πρώτο στρώμα, πάρτε μια σπάτουλα και αφαιρέστε τις μεταβάσεις, τα μικρά χτυπήματα και κάθε είδους ανωμαλίες. Όταν εξαλειφθούν όλες οι αποχρώσεις, μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε το δεύτερο επίπεδο. Για αυτό, συνιστάται να ρυθμίσετε πλευρικό φωτισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, έναν προβολέα. Το πάχος του δεύτερου στρώματος δεν συνιστάται να υπερβαίνει τα 0,5 mm.

 

Όταν και τα δύο στρώματα στόκου είναι στεγνά, μπορείτε να αρχίσετε να απογυμνώνετε. Για να το κάνω αυτό, χρησιμοποιώ γυαλόχαρτο 150 grit στερεωμένο στο απλούστερο μαξιλάρι. Στη συνέχεια, επανατοποθετούμε τον τοίχο ξανά και κολλώντας το φίμπεργκλας. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την κόλληση και γιατί το χρειάζεστε στο επόμενο άρθρο.
Τέλος, φτάνουμε στο τελικό στάδιο της εργασίας, το φίμπεργκλας είναι εντελώς στεγνό και μπορείτε να εφαρμόσετε ένα εξαιρετικά φινίρισμα στόκος. Είναι το υπερ-τελικό έτοιμο πληρωτικό που καθιστά τον τοίχο απόλυτα λείο, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται σε κατάλληλα προετοιμασμένο υπόστρωμα. Επειδή αυτός ο στόκος μπορεί να κάνει τους τοίχους τέλεια ομοιόμορφους, αλλά δεν είναι σε θέση να εξομαλύνει μεγάλες παρατυπίες και μερικά μεγάλα ελαττώματα. Εάν είναι απαραίτητο, το πληρωτικό μπορεί να αραιωθεί με νερό για ευκολία εφαρμογής. Συνιστάται να εφαρμόσετε το δεύτερο στρώμα, καθώς και το φινίρισμα, κάτω από πλευρικό φωτισμό.
Και έτσι το τελευταίο τελικό στάδιο της εργασίας είναι ο καθαρισμός του τοίχου μετά την εφαρμογή όλων των στρώσεων στόκου. Θα το καθαρίσουμε με το ίδιο γυαλόχαρτο, μόνο τώρα επιλέγουμε το κλάσμα 240. Σημειώνουμε όλα τα μέρη με ελαττώματα που βρέθηκαν με ταινία κάλυψης για περαιτέρω εξάλειψη. Τώρα βάζουμε ξανά το αστάρι και οι τοίχοι είναι έτοιμοι για περαιτέρω βαψιμο ή ταπετσαρία.
πηγη https://samremount.blogspot.com/2020/01/podgotovkasten.html
Scroll to Top