Πώς να βάψετε τοίχους

Η βαφή τοίχων από μπετόν είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους ανακαίνισης οποιουδήποτε δωματίου. Η εργασία είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, εκτός από την προετοιμασία του τοίχου απευθείας για ζωγραφική. Πρώτα, ελέγξτε τον τοίχο για την παρουσία λακκουβών, ανωμαλιών, εάν υπάρχουν, είναι απαραίτητο να τα εξαλείψετε (Εικ. 1) και, στη συνέχεια, προχωρήστε στη ζωγραφική.

1

Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε για τα υλικά και τα εργαλεία (Εικ. 2) που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για εργασία. Για εργαλεία, θα χρειαστείτε μια σπάτουλα, κουβά, καρέκλα ή σκάλα, δίχτυ κάλυψης και γυαλόχαρτο (120).

2

Το καλύτερο υλικό είναι εποξειδικό πληρωτικό ή πληρωτικό τοίχου. Εφόσον ο τοίχος και η οροφή μπορούν να καλυφθούν με ρωγμές, πρέπει πρώτα να είναι στόκος (Εικ. 1), να αφαιρούνται όλα τα χαλαρά σωματίδια από τις ρωγμές. Ανακατέψτε το πληρωτικό με νερό μέχρι να εμφανιστεί ένα παχύ ομοιογενές μείγμα. Με μια μικρή σπάτουλα, απλώστε την πάστα στη ρωγμή και απλώστε καλά, στη συνέχεια αφαιρέστε το υπόλοιπο μείγμα και λείψτε έτσι ώστε η ρωγμή να μην είναι ορατή. Εξαλείψτε τέτοιες παρατυπίες, πρέπει να τις καθαρίσετε με γυαλόχαρτο έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφη.
Για να ξεπλύνετε, θα πρέπει να πάρετε σαπούνι σε σκόνη ή οποιοδήποτε απορρυπαντικό και σφουγγάρι. Δεδομένου ότι το χρώμα που εφαρμόζεται σε ένα βρώμικο τοίχο θα αρχίσει να σπάει γρήγορα, απλά πρέπει να καθαρίσετε τον τοίχο για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το γράσο πριν το εφαρμόσετε. Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει και μόνο τότε αρχίστε να βάφετε.

Αρχίζουμε να βάφουμε τους τοίχους: θα χρειαστείτε ένα δίσκο κυλίνδρων, έναν κύλινδρο και ένα χρώμα γαλακτώματος (Εικ. 3). Αυτή η μέθοδος είναι ο ευκολότερος και πιο βολικός τρόπος για να βάψετε τον τοίχο. Ωστόσο, θα ήταν άβολο να βάψετε όλες τις γωνίες με έναν κύλινδρο, για αυτό χρησιμοποιήστε ένα πινέλο.

3

 

Φυσικά, μπορείτε να βάψετε τον τοίχο με πινέλο, αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος, οπότε είναι καλύτερο να συνδυάσετε μια βούρτσα και έναν κύλινδρο για εργασία. Ρίξτε το χρώμα στο δίσκο του κυλίνδρου και, στη συνέχεια, βυθίστε τον κύλινδρο στο χρώμα και τυλίξτε τον κατά μήκος του τοίχου, μετακινώντας τον κύλινδρο σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ισοπεδώνοντας ομοιόμορφα τα στρώματα βαφής σε όλο τον τοίχο (Εικ. 4).

4

Αφού τελειώσετε, αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει καλά (12 – 48 ώρες).

 

πηγη http://delayimolchi.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Scroll to Top