Πώς να βάψετε τοίχους με βάση το νερό

Εργαλεία και υλικά

Φυσικά, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία προετοιμασίας και βαφής, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Έτσι, ενώ ζωγραφίζετε τους τοίχους, θα χρειαστείτε:
Κύλινδρος
Δοχείο για μπογιά
Πινέλα (φαρδιά και στενά)
Επίσης χρήσιμο για εσάς:
Χαρτοταινία
Χρώμα
Προετοιμασία για ζωγραφική

 

Πριν αρχίσετε να βάφετε τους τοίχους, πρέπει να τους προετοιμάσετε. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνουν τις ακόλουθες διαδικασίες:
Απομάκρυνση ελαττωμάτων και ανωμαλιών στον τοίχο.
Στόκος;
Αλεση;
Θεραπεία αστάρι
Σε αυτό το άρθρο, δεν θα πάω βαθιά στην περιγραφή των προπαρασκευαστικών διαδικασιών, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με αυτές στο άρθρο “προετοιμασία τοίχων για ζωγραφική”.
Προετοιμασία βαφής

Δεδομένου ότι το νερό με βάση το χρώμα έχει αρχικά μια μάλλον παχιά σύσταση, πρέπει πρώτα να αραιωθεί με νερό. Προστίθεται όχι περισσότερο από 10% του συνόλου. Μετά από αυτό, η σύνθεση πρέπει να αναμιχθεί καλά χρησιμοποιώντας ένα ακροφύσιο ανάμιξης σε ένα τρυπάνι ή διάτρητο.
Όταν επιτευχθεί το επιθυμητό πάχος, τα απαιτούμενα χρώματα μπορούν να προστεθούν στο χρώμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ή περισσότερα χρώματα και ανακατέψτε ξανά καλά με ένα μίξερ.
Τώρα πρέπει να περιμένετε έως ότου ο αφρός που σχηματίζεται στο χρώμα να καθίσει και να ξεκινήσετε το επόμενο στάδιο της εργασίας.
Πώς να βάψετε σωστά τους τοίχους
Αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες, μπορείτε να αναλάβετε τον ίδιο τον πίνακα. Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους είτε με ρολό είτε με πινέλο.
Τοιχογραφία με κύλινδρο

 

Πρώτα απ ‘όλα, ο κύλινδρος πρέπει να υγραίνεται άφθονα με χρώμα, έτσι ώστε να είναι καλά κορεσμένος. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφαιρέσετε την περίσσεια βαφής από τον κύλινδρο, αυτό μπορεί να γίνει με το ξεδιπλώσιμο σε κάποια καθαρή επιφάνεια. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη ζωγραφική από μια πηγή φωτός και να εργαστείτε από πάνω προς τα κάτω. Το χρώμα εφαρμόζεται στον τοίχο σε παράλληλες κάθετες ρίγες. Μην ξεχνάτε ότι κάθε επόμενη ταινία πρέπει να επικαλύπτει την προηγούμενη.

βαψιμο στους τοίχους με πινέλο
Όταν χρωματίζετε τοίχους με πινέλο, θα ξοδέψετε λίγο περισσότερο χρόνο από ό, τι με έναν κύλινδρο, γι ‘αυτό η βούρτσα χρησιμοποιείται καλύτερα σε στενά σημεία και γωνίες.
Εάν, παρ ‘όλα αυτά, αποφασίσετε να βάψετε τους τοίχους με πινέλο, τότε επιλέξτε πλάτος 100-125 mm. Κατ ‘αρχάς, βυθίστε το ένα τρίτο στο χρώμα και, στη συνέχεια, αφαιρέστε την περίσσεια με ελαφριές πινελιές στους τοίχους του δοχείου. Όπως στην περίπτωση του κυλίνδρου, πρέπει να ξεκινήσετε τη βαφή από την κορυφή, αλλά είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε το χρώμα όχι μόνο κάθετα, αλλά και οριζόντια, έτσι ώστε οι ρίγες να αλληλεπικαλύπτονται. Σε μια προσέγγιση, τουλάχιστον 1 τετραγωνικό μέτρο πρέπει να είναι βαμμένο και μπορείτε να σταματήσετε μόνο όταν είναι ζωγραφισμένος ολόκληρος ο τοίχος.
Αριθμός παλτών βαφής
Δεν πρέπει να εφαρμόζετε περισσότερα από 3 στρώματα βαφής στους τοίχους, καθώς μπορεί να κολλήσει πολύ καλά στον τοίχο και αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να ψεκάζεται. Μην ξεχνάτε ότι κάθε στρώση που εφαρμόζεται στον τοίχο πρέπει να δοθεί χρόνος για να στεγνώσει, και όσο καλύτερα στεγνώνει κάθε στρώση, τόσο πιο ομοιόμορφο θα είναι το χρώμα στο σύνολό του.
Scroll to Top