Πωσ να βρω φοιτητικο σπιτι

Πρακτικές συμβουλές για να βρεις φοιτητικό σπίτι

Εντάξει στόχος επετεύχθη και μπήκες, στην ιδανική περίπτωση, στη σχολή της αρεσκείας σου. Και τώρα; Σε ποιο σπίτι θα στεγάσεις τα όνειρά σου;

Ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών-Αττικής σου δίνει έναν εύχρηστο πλοηγό για να βρεις καλό και φθηνό σπίτι.

Έχουμε και λέμε:

Τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στις περιαστικές περιοχές.

Να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και την πρόσβαση που παρέχει σε πρακτικούς προορισμούς (super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη, κλπ).

Να ελέγχουν καλά το σπίτι, για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουν να κατοικούν στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης έχει την υποχρέωση να παραδώσει στον ενοικιαστή την κατοικία κατάλληλη για τη χρήση που συμφωνήθηκε και να τη διατηρεί κατάλληλα, κατά τη μίσθωση.

Στις μισθώσεις κατοικιών, το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.

Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος και λήγει, με καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.

Προκαταβολή του ενοικίου επιτρέπεται μόνο για τον τρέχοντα μήνα. Ο νόμος επιτρέπει να καταβληθεί εγγύηση μέχρι του ποσού που ισούται με το άθροισμα δύο μηνιαίων μισθωμάτων.

διαβάστε περισσότερα >>

by  https://www.penna.gr/top-10/10197-praktikes-symvoules-gia-na-vreis-foititiko-spiti

Scroll to Top