πως κανω κοψιματα στο βαψιμο ;

πως κανω κοψιματα στο βαψιμο ;

Τα κοψίματα στο βάψιμο είναι η διαδικασία την οποία κόβουμε με ενα πινέλο τα γύρω απο τον τοίχο ή το ταβάνι έτσι ώστε να περάσει σε δεύτερη φάση το ρόλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα κοψίματα γίνονται πρώτα και έπειτα έρχεται το ρόλο, οπότε θα πρέπει να βάψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ειναι όσο το δυνατόν εύκολο μετά με το ρόλο δηλαδή βάφοντας βάφουμε 4-5 δάχτυλα έξω απο τον τοίχο έτσι ώστε το ρόλο να περάσει ποιο εύκολα και να μην ακουμπάει στα τριγύρω τοιχώματα.
Συνοπτικά

  1.  Βάφουμε με πινέλο τριγύρω 4,5 δάχτυλα
  2.  Προβλέπουμε αν χωράει στα σημεία το ρόλο ή οχι, αν δεν χωράει το ρόλο σε ενα σημείο για παράδειγμα πίσω απο το καλοριφέρ, οπότε το κόβουμε και εκει και βγάζουμε 4, 5 δάχτυλα παραέξω το χρώμα ετοιμάζοντας το πεδίο για το δεύτερο βήμα οπου ειναι το ρόλο.
  3. *Ένα έξτρα τιπ ειναι οτι διαλέγουμε πινέλο απαλό με μακριές τρίχες έτσι ώστε να μας δίνει την ευχέρεια να κρατάμε το πινέλο σαν Στιλό . Παρακάτω θα σας αφήσω ενα βίντεο μου όπου μέσα εχω την διαδικασία του κοψίματος. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί να βάλουμε πρώτα χαρτοταινία και μετά να κάνουμε τα κοψίματα. Καλή παρακολούθηση! 

Scroll to Top