βαψιμο σπιτιου μονος μου tips και κολπα

Όσο και αδύνατο να ακούγετε για κάποιους να βάψει το σπίτι κάποιος μόνος του φυσικά και είναι εφικτό! Το αδύνατο θα ήταν να μην το έβαφε.  Αλλά πριν αναφέρουμε κάποια βασικά σημεία SOS που πρέπει να προσέξετε θα σας πω μερικούς λόγους που να μην το βάψατε μόνοι σας εάν φυσικά δεν έχετε εμπειρία επάνω στο αντικείμενο (οι παρακάτω συμβουλές μου είναι από εμπειρίες πελατών που ξεκίνησαν να το βάφουν μόνοι και κατέληξαν να με καλέσουν εμένα ή κάποιον επαγγελματία.)
1. Θα τα κάνετε όλα χρώματα και σταξίματα!

Ναι, δυστυχώς πολλές φορές δεν θα είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και θα έχετε και το άγχος του αποτελέσματος με συνέπεια να μην γνωρίζετε πως να χειριστείτε το πινέλο ή το ρόλο με αποτέλεσμα σταξίματα στους τοίχους αλλα και στα πατώματα και φυσικά αυτό είχε ενα μεγάλο κόστος και σαν αισθητική αλλά και στην καθαριότητα του χώρου! Πολλές φορές θα χρειαστεί δυσπλασία δουλειά απο μέρος επαγγελματία για να διορθώσει ένα μη κατάλληλα βαμμένο τοίχο ή ακόμη και ολο το διαμέρισμα. Εκτός από τα σταξίματα σειρά έχουν και ή λανθασμένες πινελιές και με το ρόλο τα “νερά” που θα φανούν μετα το στέγνωμα στο πρώτο φως του ήλιου! Οπότε εάν δεν ζητήσετε την βοήθεια κάποιου έμπειρου καλύτερα μην το αναλάβετε!
Θα σας κοστίσει περισσότερο και σε χρόνο και χρήμα.

2. Προμηθεύονται λάθος ποσότητες απο υλικά χρώματα.

Δυστυχώς ειναι και αυτο ενα λάθος που εχω δει να συμβαίνει κατα καιρούς, αγοράζουν χρώματα ή και διάφορα υλικά όπως στοκο, αστάρι κτλπ. που ειναι σε μεγάλες ποσότητες με συνέπεια να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα και να χαραμίζονται τα υλικά με το πέρασμα του χρόνου στις αποθήκες ή ακόμη και να  πετιούνται. Εδω να σημειωθεί οτι γίνετε και το αντίθετο να αγοράζουν σε μικρή ποσότητα τα υλικά και να χρειάζεται να πηγαίνουν κάθε τρις και λίγο στο κατάστημα για να προμηθευτούν ξανά, με αποτέλεσμα πολες φορές να έχει και έλλειψη και να αναγκάζονται να πάρουν αλλα υλικά ή να πέφτει αργίες ακόμη και σαββατοκύριακα σε διαφορετικά ωράρια λειτουργίας και έτσι να χαθεί ο χρόνος αλλα και ο κόπος.

3. Επιλέγουν χρώματα και δεν τους βγαίνει το χρώμα που επέλεξαν.

4. Επιλέγουν φθηνά πινέλα και ρολά.

Εχω δει και αυτή την πλευρά και το βρίσκω και λογικό γιατί εαν ειναι να βάψουν 1 διαμέρισμα ή δωμάτιο ποιος ο λόγος να αγοράσουν ακριβά εργαλεία; γιαυτό και η ποιο εύκολη λύση είναι το ποιο οικονομικό πινέλο ή ρόλο. Αλλα αυτο εχει και συνέπειες στην απόδοση του στην εργασία, ενα φθηνό πινέλο δεν κάνει την δουλειά που θα κάνει ενα επαγγελματικό πινέλο εξαιρετικής ποιότητας το οποίο βέβαια κοστίζει ακριβότερα.

5. Αγοράζουν ακριβότερα ενα υλικό χρώμα σε σχέση με εναν επαγγελματία στην χαμηλή ποιότητα ενώ ένας επαγγελματίας το αγοράζει στην υψηλή ποιότητα με καλύτερη τιμή.

Αυτά και πολλά αλλα ειναι μερικά απο τα μειονέκτημα που εχω συνάντηση σε όσους αποφάσισαν να επιλέξουν να βάψουν μόνοι τους και στην συνέχεια να ζητήσουν την βοήθεια μου.

Παρακάτω θα σας αναφέρω μερικά tips για το πως να βάψατε μόνοι εφόσον το έχετε αποφασίσει.

Αρχικά βεβαιωθείτε οτι έχετε καλύψει κατάλληλα τους χώρους στα πατώματα και με Χαρτοταινία.

Στην συνέχεια, επιλέξτε το χρώμα απο χρωματολογιο και αγοράστε το χρώμα συμβουλευτείτε το χρωματοπωλείο.

Τώρα είστε έτοιμοι να πιάσετε τα πινέλα! Συμβουλή : φορέστε γάντια μιας χρήσης για να μην γίνετε με χρώματα στα χέρια.

Βάφεται ομοιόμορφα ξεκινώντας απο γωνίες τα κοψίματα και έπειτα με ρόλο εάν χρειαστεί επαναλάβετε  την διαδικασία για να γίνει το δεύτερο χέρι.

Συμβουλή: βάφεται με αργές σταθερές κινήσεις και να στραγγίζετε καλά το πινέλο σας ή το ρόλο στο ειδικό δοχείο μετά απο κάθε ανανέωση χρώματος.

Αυτό ήταν! Απλό ακούγετε αλλα έχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε με υπομονή και αφοσίωση στην λεπτομέρεια. Μην παραβλέψετε σημεία που δεν τα βλέπετε τώρα όπως πίσω απο ψυγείο ή απο εσοχές ακόμη και στο καλοριφέρ, είναι σημαντικά μέρη που το μάτι τα παρατηρεί.

Καλή δουλειά και υπομονή με τις εργασίες σας!! Εαν έχετε κάποια απορία ή χρειαστείτε κάποια βοήθεια μπορείτε να μου στείλετε ενα μήνυμα στην σελίδα μου στο Facebook

https://www.facebook.com/elaioxromatismoithessaloniki

Scroll to Top