ΒΑΨΙΜΟ σε ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Σε παλιότερα ειδικά σπίτια, τα πλακάκια του μπάνιου και είδη υγιεινής αποτελούν πολύ συχνά μια …πονεμένη ιστορία που μας υποχρεώνει να ζούμε αντικρίζοντας καθημερινά τα παλαιομοδίτικα σχέδια τους, χρώματα έντονα ή σκούρα και γενικά μια συνολική εικόνα στον χώρο του μπάνιου που δεν διορθώνεται με οποιαδήποτε άλλη διακοσμητική παρέμβαση σε επιμέρους λεπτομέρειες. 

Η διαδικασία αντικατάστασής τους, πέραν του κόστους, είναι ένα από τα πλέον …δραματικά εκ των υστέρων μερεμέτια σε ένα ήδη κατοικημένο σπίτι, αν σκεφτείτε ότι εκτός από την σκόνη, την φασαρία και γενικώς την …ανακατωσούρα, επί της ουσίας θα χρειαστεί να μείνετε για μερικές μέρες …χωρίς μπάνιο. Αν λοιπόν δεν …αντέχετε άλλο τα παλιά πλακάκια αλλά ούτε και θέλετε να τα αλλάξετε η λύση είναι το βάψιμο.

Θα το κάνετε με ειδική μπογιά για κεραμικές και πορσελάνινες επιφάνειες.

Τόσο σε e-shops του εξωτερικού όσο και σε μεγάλα χρωματοπωλεία θα βρείτε τέτοιου είδους μπογιά, συγκρίνετε προδιαγραφές του κατασκευαστή και τιμές πριν αποφασίσετε και επειδή είναι μια από τις ανακαινίσεις – αλλαγές που δεν θα την κάνετε κάθε τόσο και είναι σημαντικό να γίνει όσο πιο σωστά ώστε ο χώρος να ομορφύνει και όχι να …καταστραφείαποφύγετε προϊόντα που σας εγγυώνται το ίδιο αποτέλεσμα με άλλα αλλά προσφέρονται στην …μισή τιμή, είναι βέβαιο πως ότι κερδίσετε σε χρήμα θα το πληρώσετε σε …ταλαιπωρία. 

Τα “πακέτα” υλικών για βάψιμο πλακιδίων συνήθως περιλαμβάνουν ένα ειδικό αστάρι που περνιέται στα εντελώς καθαρά πλακάκια πριν το χρώμα, την μπογιά κι ένα προστατευτικό βερνίκι, αλλά  κάθε εταιρία έχει διαφορετικά προϊόντα, το σημαντικό είναι να ακολουθήσετε επακριβώς τις οδηγίες χρήσης τους. Δείτε ενδεικτικά εδώ μια πλήρη γκάμα τέτοιων προϊόντων (υλικά-εργαλεία) για το μπάνιο που θα βρείτε στην ελληνική αγορά.


Το ευκολότερο και πρακτικότερο από κάθε άποψη είναι να επιλέξετε -κατ΄αρχήν- να βάψετε το σύνολο των πλακιδίων άσπρα. 
Στην συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε όσο “χρώμα” και σε όποια σημεία θέλετε είτε με τα επιμέρους αντικείμενα και υφασμάτινα στοιχεία στο μπάνιο, είτε βάφοντας με διαφορετική απόχρωση ορισμένα μόνο πλακάκια με κανονική μπογιά για κεραμικές επιφάνειες ή ειδικούς μαρκαδόρους για κεραμικά/γυαλί, ολόκληρες σειρές δημιουργώντας μπορντούρες ή όποιο άλλο σχέδιο θέλετε, είτε και κολλώντας πάνω σε κάποια πλακάκια ειδικά διακοσμητικά stickers.

Με τους ίδιους τρόπους και προϊόντα, μπορείτε να ανακαινίσετε ολοκληρωτικά ή μερικά και τα πλακάκια στον χώρο της κουζίνας. Να αλλάξετε το χρώμα τους σε ολόκληρους τοίχους ή σε ορισμένα μόνο σημεία ώστε να προσθέσετε χρώμα αν το σύνολό τους είναι ανοιχτόχρωμο και σας φαίνεται μουντό και μονότονο. Κάθε είδους σχέδιο θα το δημιουργήσετε πάνω στα πλακάκια με προστατευτική ταινία που θα αφαίρεσετε όταν ολοκλήρωσετε το βάψιμο.

Και φυσικά όπως ακριβώς σε έναν τοίχο αλλά με την ειδική μπογιά για κεραμικές – πορσελάνινες επιφάνειες μπορείτε να παρέμβετε με stencils ή να ζωγραφίσετε πάνω στα πλακάκια ότι είδους μοτίβα θέλετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top